Elektronische vaarkaarten

Kaarten downloaden

VLAANDEREN

Duitsland

Hongarije

Kroatië

Nederland

Oostenrijk

Roemenië

Servië

Slowakije

Tjechië

Zwitserland


In deze sectie van de portal zetten we alle nuttige informatie over Inland Ecdis op een rijtje: welke systemen bestaan er? Wat zijn de voordelen, wat biedt de toekomst en waar kun je de nieuwe elektronische vaarkaarten vinden? Je vindt het hier allemaal.

Via bovenstaande links kan je alle gratis beschikbare kaarten downloaden.

 

Hoe gebruik ik deze gratis Inland Ecdis kaarten?

Voor het gebruik van de gratis Inland Ecdis kaarten heb je een “viewer” nodig. Via de firma SevenCs kan je gratis zo’n ENC viewer downloaden.
Deze viewer is een softwareprogramma dat de kaarten en alle informatie die ze bevatten weergeeft, zonder alle bijkomende tools die commerciële navigatiesoftware je biedt.

De viewer vindt je terug op de downloadpagina van SevenCs:

https://www.sevencs.com/products/software-downloads/

Klik ofwel op “openen” waarna de installatie procedure vanzelf opstart na de download, ofwel op “opslaan” waarna je de installatie procedure zelf opstart vanuit de folder/directory waar je de zipfile hebt opgeslagen.

In de folder waar je de applicatie in geïnstalleerd hebt vindt je ook een users guide terug in pdf formaat

 

Andere gratis ENC viewers:

 

 

 

 

TIP:

Alle kaarten worden in één geografisch raster weergegeven. Daardoor kan het lang duren vooraleer alle data geladen is. Het beste is dan ook om de kaarten in aparte folders per land of zelfs per regio op te slaan zodat je verschillende kaarten apart kan openen. Je kan bijvoorbeeld een folder aanmaken “kaarten” met verschillende subfolders.

Als je de loadbutton van de viewer (links bovenaan : ) uitklapt kan je via “settings” zelf bepalen op welke locatie/in welke folder de applicatie naar kaarten gaat zoeken. Op deze manier kan je heel overzichtelijk de kaarten en updates samen bewaren.


Download Inland ECDIS special

 

Op deze website wordt slechts de mening van de auteur weergegeven.
De Europese Unie noch de vermelde partners
zijn aansprakelijk voor het gebruik dat eventueel wordt gemaakt
van de informatie op deze portaalsite.