Wat is RIS ?

Standaarden


AIS of VTT
Berichten aan de schipperij of NTS

Elektronisch melden of ERI
Elektronische vaarkaarten of Inland ECDIS

Terug naar overzicht


Elektronische vaarkaarten of Inland ECDIS


Klik op de link hieronder om de laatste versie van de Inland ECDIS-standaard te downloaden:


Inland ECDIS is een systeem voor de elektronische weergave van binnenvaartkaarten en aanvullende informatie. Het wil bijdragen aan de veiligheid en de efficiëntie van de binnenvaart en wil daarmee ook het milieu beter beschermen. Tegelijkertijd vermindert Inland ECDIS de werklast bij het navigeren ten opzichte van traditionele navigatie en informatiemethoden. Inland ECDIS biedt ook de basis voor andere River Information Services (RIS), bijvoorbeeld Inland AIS.

Inland ECDIS Expert Groep

De Europese groep van deskundigen Inland ECDIS is een internationaal platform dat een geharmoniseerde Europese en Russische ECDIS-standaard (Electronic Chart Display and Information Systems) ontwikkelt en onderhoudt. De Europese en Russische Inland ECDIS-standaard is gebaseerd op de normen van de Internationale Hydrografische Organisatie (IHO) voor maritieme Elektronische Navigatiekaart (ENC), de normen van de Inland ENC Harmonisatie Group (IEHG) voor Inland ENC en de normen van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) voor de maritieme ECDIS.

 

 

De Expertgroep doet voorstellen aan de Europese Commissie en andere belanghebbende internationale organisaties (bijvoorbeeld de Centrale Commissie voor de Rijnvaart, de Donau Commissie, de United Nations Economic Commission for Europe (UN/ECE) en de nationale autoriteiten voor formalisering.

De Europese Inland ECDIS Expert Group fungeert als onafhankelijk internationaal platform om een geharmoniseerde ontwikkeling van de Inland ECDIS-standaard in de verschillende internationale organisaties te garanderen.

Inland ECDIS-standaard

De Inland ECDIS-standaard biedt een uniforme basis voor het gebruik van elektronische kaarten in de binnenvaart en voor het gebruik van telematicatoepassingen zoals Inland AIS-transponders of andere methoden voor het identificeren, opsporen en volgen van schepen op de binnenwateren. Het bevat de technische en operationele eisen, testmethoden en vereiste testresultaten voor Inland ECDIS-toepassingen.

Vind hier de huidige editie van de Inland ECDIS Standaard: Normen voor Inland ECDIS

De huidige status van het productdossier voor Inland ENC's, inclusief de Inland ENC Feature Catalogus, de Inland ENC Codering Guide, de Presentatie Bibliotheek, de symbolen en de lookup-tabellen, is gepubliceerd op www.ienc.openecdis.org


Op deze website wordt slechts de mening van de auteur weergegeven.
De Europese Unie noch de vermelde partners
zijn aansprakelijk voor het gebruik dat eventueel wordt gemaakt
van de informatie op deze portaalsite.